Etusivu » Blogi » Saanatunturi on suosittu nähtävyys

Saanatunturi on suosittu nähtävyys

  • tehnyt
Saanatunturi on suosittu retkikohde

Saanatunturi on suosittu nähtävyys, jonne tehdään paljon erilaisia retkiä. Mikäli haluaa mennä tunturin huipulle, pitää sinne olla valmis kiipeämään neljä kilometriä pitkää polkua pitkin. Tämä Enontekiön kunnan luoteisosassa sijaitseva tunturi kuuluu Skandien vuoristoon ja on ainoa tämän vuoriston Suomen puolella oleva osa. Saanan korkeus on 1029 metriä ja sen on 556 metriä Kilpisjärven pinnan yläpuolella.

Saanatunturi on mukava retkikohde

Mikäli sattuu olemaan Kilpisjärvellä, kannattaa varata aikaa Saanatunturille suuntautuvalle retkelle. Reitti lähtee Kilpisjärven Retkeilykeskuksen pihalta. Vaeltaessasi tälle saamelaisten pyhälle tunturille, kuljet läpi heinikoiden ja ohi kitukasvuisten tunturikoivujen. Alussa reitti kulkee melko loivasti koivulehdon läpi rinteen reunaa seuraten. Tämän jälkeen päästään Suomen pisimmille portaille, jotka jatkuvat kahden kilometrin matkan. Kuka on sanonut, että tunturin valloittaminen on helppoa?

Kaikki Lapin nähtävyydet ovat silmiä hivelevän kauniita. Saanan kiviset kalliopolut ja jyrkänteet ovat karun kauniita. Huippu on usein piiloutunut pilven sisään ja reitti on helppo erottaa, koska sitä on kuljettu jo niin paljon. Näköalat ovat huikeat ja jos oikein tarkkaan katsoo, niin voi nähdä vilauksen entisajan mystiikkaa.

Huipulla tuulee

Matka tunturin huipulle ja takaisin on 8 kilometriä pitkä, joten aikaa tähän retkeen kannattaa varata ainakin neljä tuntia. Jylhillä rinteillä on mukava istua hetkinen ihailemassa maisemia tai vain katsoa kaukaisuuteen. Huipulla saattaa olla kylmä tuuli, joten kannattaa varata retkivarusteet sen mukaan.

Avainsanat: