Joulupukin pajakylä

Joulupukin pajakylä on täynnä touhua ja joulun taikaa

Oli sitten aikuinen tai lapsi, joulupukki kiinnostaa aina. Kukapa ei haluaisi päästä tutustumaan aivan oikean joulupukin kotiin ja muihin maisemiin. Matkamuistomyymälä varmistaa sen, että muistot kantautuvat kotiin saakka ja niillä voi ilahduttaa myös ystäviä. Pajakylä on nimensä veroinen. Kokonainen kylä täynnä nähtävää, aivan kuin jouluinen huvipuisto. Karttaa vilkaistessa tulee ehkä jopa runsauden pula, mistä näistä kaikista aktiviteeteista tietää ja osaa päättää, mitä haluaa kokeilla, ellei ehdi kaikkea. Alueella voi myös yöpyä, jolloin kaikkea ei tarvitsekaan ehtiä yhdessä päivässä. Miksi ei viettäisi isompaa osaa lomastaan pajakylässä tai jopa koko loman.

Joulupukin pajakylä sisältää myös Tallitontun piha -nimisen alueen, joka on sopivasti kotieläinpuisto. Sanomattakin on selvää, että se on suosittu kohde. Kotieläinpihassa on mahdollisuus jopa alpakka- ja porokävelyihin.

Poika syöttää lampaita kotieläinpuistossa

Kotieläinpuisto - ylitä Napapiiri hiihtäen

Kotieläinten luona vieraillessaan voi myös saada jalkoihinsa aidot vanhat puusukset. Niillä hiihtämällä metsässä pääsee ylittämään Napapiirin rajan tyylillä. Kokemus, jota aivan kaikki eivät voi sanoa kokeneensa. Hiihtämisen lisäksi sieltä löytyy luonnollisesti myös valikoima kilttejä kotieläimiä.

Porot, alpakat, lampaat ynnä muut vekkulit eläimet asustelevat pihamaalla ja ovat valmiina ihasteltaviksi. Kotieläinpihan voi myös varata yksityisvierailua varten, jos tuntuu siltä että haluaisi touhuta vain oman porukan kesken ja keskittyä rauhassa eläimiin. Mäenlaskukin onnistuu ja mäki on sopiva myös aivan niille perheen pienimmillekin.

Safareita ja aktiviteetteja

Miltä kuulostaisi parin päivän safari ametistikaivokseen? Tai ajelu joulupukin poroilla? Aika jännittävää, eikö totta? Nämä ja niin monet muut ovat aivan käden ulottuvilla pajakylässä. Myös moottorikelkkasafari kuuluu valikoimaan sekä luonnollisesti koiravaljakot. Huskyt vetävät innokkaina rohkeimpia valjakoissa hurjaa kyytiä. Niiden kanssa voi myös leikkiä, sillä husky-parkissa asuu noin sata ehtaa Siperianhuskya vapaasti siliteltävissä.

Alue siis koostuu erilaisista yrityksistä, jotka tarjoavat sitä aidointa Lappia koettavaksi. Lentävä poro sivusto suosittelee tutustumaan etukäteen valikoimaan, sillä sitä on todella runsaasti. On mukavampaa viettää lomaa, kun ei tarvitse kiistellä mihin kukakin porukasta haluaa osallistua ja mihin ehkä ei. Kaikki toiminta ei luonnollisesti sovikaan kaikille, varsinkaan ehkä aivan pienimmille.

Joulupukin pajakylä - yöpyminen

Koska Lapin nähtävyydet eivät ole asia, jonka voi kokea päivässä, kannattaa siihenkin panostaa. Joulupukin pajakylä on myös upea mahdollisuus viettää aikaansa kauemmin näissä taianomaisissa maisemissa. Valikoimassa löytyy myös tässä suhteessa. On mökkiä, lasi-iglua, ylellisiä hotellihuoneita ja pääseepä myös matkailuautoilla BestPark Napapiirin matkaparkkiin halutessaan. Minkä tyylinen majoitus vain matkailijan tarpeisiin on se sopivin, varmasti jokaiselle näistä monista löytyy juuri se oikea.

Matkamuistomyymälä ei ole myöskään vain yksi paikka. Alueella on useita kauppoja ja tehtaanmyymälöitä, joista saa aitoja Lapin tuotteita. Esimerkiksi Marttiinin myymälä sijaitsee pajakylässä. Monia lahja- ja tuliaisvaihtoehtoja löytyy pienistä koristeista kunnollisiin villapaitoihin ja paikallisten taitureiden luomiin esineisiin. Loft Shop on paikka, johon on kerätty perinteisiä käsitöitä, joilla jakaa lappilaista tunnelmaa myös kotiin.

Lasi-iglussa yöpyminen on elämys