Lentävä poro teatteriryhmä

Lentävä poro - teatteriryhmä vailla vertaa

Improvisaatio on yksi muoto, jolla vuonna 2010 perustettu lappilainen teatteriryhmä viihdytti ihmisiä. Teatteri toimi Rovaniemellä ja sen ensiesiintyminen oli Tampereen teatterikesä -tapahtumassa samaisena vuonna kuin ryhmä perustettiinkin. He ovat tuottaneet nähtäväksi niin komedianäytelmiä, aiemmin mainittua improteatteria kuin kesäteatteria. He voittivat vuonna 2012 Rovaniemen kaupungin kulttuuriteko palkinnon kaikkien tapahtumiensa ansiosta, joilla he kansaa viihdyttivät ja houkuttivat kulttuurin pariin viettämään aikaa. Valitettavasti Lentävän poron teatteri lopetti toimintansa vuonna 2018, hauskuutettuaan ihmisiä useiden vuosien ajan onnistuneesti. Mutta siinä ei kuitenkaan ollut koko tarinan loppu heidän osaltaan. Nauru saa jatkua, onneksi.

Lentävä poro on siis komediateatteri, joka nykyisellään kiertää tilauksesta ympäri Suomen erilaisissa tilaisuuksissa ja mihin heidät halutaankaan. Myös internetin kautta heidän touhujaan voi seurata, sillä he pitävät usein jopa ilmaisia livestream tuokioita.

Komedia ja drama maskit

Komediateatteri nousee uudelleen

Helmikuussa 2020 teatteri uutisoi itse nousevan haudastaan. He nousivat aplodeeraamaan entisille yhteistyökumppaneilleen, Lapin yliopistoteatterille näiden saavuttaessa merkittävän tunnustuksen. Yliopistoteatteri valittiin vuoden 2020 harrastajateatteriksi. Lentävä poro kyseli, olisiko mahdollisesti yhteistyöhaluja jälleen kerran ja siitähän se tarina taas alkoi.

Näin sai alkunsa uudelle kierrokselle pääsevä Aika hauska masennusnäytelmä, jota esitettiin alun perin joitain vuosia sitten. Näytelmä kertoo siitä, kun masennuksen kourissa kieriskelevä ihminen on joutunut sen vuoksi mitä ihmeellisempiin tilanteisiin. Näytelmässä käsitellään masennusta sekä sen aiheuttamia ongelmia elämään ja se tehdään naurun keinoin. Asioille saa luvan kanssa nauraa.

Lapin ylioppilasteatteri - LYT

Ilman ylioppilasteatteria ei olisi Lentäviä poroja. Näin lausuivat itse porot ja osoittivat kiitoksensa LYTille. Maineikas teatteri onkin toiminut jo yli 40 vuotta ja kuten mainittu, on saanut erityismaininnankin. Kuulumisiaan ja muisteluita kertoilivat niin uudet kuin vanhatkin jäsenet podcast muodossa, jota pääsivät kaikki halukkaat kuuntelemaan Radio Säteilyn taajuuksilta.

Rovaniemeltä siis löytyy useita hauskoja asioita, joiden ansiosta ihmiset viihtyvät ja saavat iloa. Myös Joulupukin pajakylä näiden loistavien teattereiden ohella sijaitsee Rovaniemellä. Ja joulupukin luona vierailtuaan voi hyvin tarkistella, olisiko mukavia näytöksiä tiedossa, jonne jatkaa iltaa viettämään oman seurueensa kanssa. Lippuja toki voi myös ostaa etukäteen, jolloin ainakin sisäänpääsy on turvattu eikä ovi kolahda kiinni nenän edestä.

Lentävä poro esiintyy streamaten

Kaikki Lapin nähtävyydet ovat näkemisen arvoisia, eikä todellakaan vähiten Lentävä poro. Ja vaikkei Lapissa itse olisikaan, ei se tarkoita etteikö voisi porojen esiintymistä ihailla. Se onnistuu melko helpostikin, sillä he ovat esiintyneet livenä, netissä. Jopa ilmaiseksi saadakseen ihmisille iloa elämään runsain mitoin. Myös improvisaatioesityksiä on nähty näillä keinoin ja nehän ne ovat monesti juuri sitä parasta viihdettä. Taitavat jännittää kokeneempiakin näyttelijöitä melkoisen paljon.

Improvisaatio on vaikea laji ja sitä eivät kaikki hallitse. Teatterinäyttelijöille se on kuitenkin todella tärkeä taito, sillä mitä tahansa voi tapahtua. Se on sitä suoran lähetyksen taikaa ja tilanne täytyy saada haltuun, vaikka putoaisi tuolilta kesken lähetyksen. Uutistenlukija Kirsi Alm koki tämän hetken ja selvisi siitä tyylillä, josta moni näyttelijä olisi kateellinen.

Improvisaatio on hauskaa niin näyttelijän kuin katsojankin mielestä